Computers De Zeshoek
Regio Brugge - Wetteren

Het eerste wat mensen zich meteen afvragen bij een defecte pc of laptop is meestal ...Oeioei !  Ik ben toch al mijn foto's muziek of documenten niet kwijt ?!?Neen dus!


Computers De Zeshoek heeft een specifiek daarvoor geconfigureerde recovery server waarmee we in veel gevallen uw gegevens kunnen recupereren:


1: Eerstelijns datarecovery


Start uw pc of laptop niet meer op of is uw pc defect dan kunnen wij bijna altijd uw foto's, muziek, films en documenten recupereren en nadien terugplaatsen op een andere (externe) schijf of op een nieuwe pc of notebook.


De prijs hiervoor is afhankelijk van de volgende factoren: het type harde schijf, de hoeveelheid data die moet gerecoverd worden en de locatie ervan, en natuurlijk ook eventuele virus of malwarebesmettingen op uw pc.2: Tweedelijns datarecovery


Ook als uw harde schijf versleten is of defecte zones heeft of u heeft per ongeluk zeer belangrijke bestanden gewist kunnen wij door middel van gespecialiseerde software vaak nog een aanzienlijk deel van uw bestanden recupereren.


OPGELET: in het geval van per ongeluk gewiste belangrijke bestanden dient u uw pc of fototoestel  onmiddelijk af te sluiten en niet verder meer te gebruiken tot na de recovery! 

Een harde schijf die een luid tikkend of reutelend lawaai maakt is defect! Gebruik de harde schijf of pc niet meer verder en laat meteen de belangrijkste gegevens recupereren voor de schijf volledig defect is!


Opmerking: Naast data van interne en externe harde schijven kan ook data gerecoverd worden van usb sticks, geheugenkaarten van fototoestellen en andere. Het percentage gerecupereerde bestanden ligt wel vaak lager dan bij harde schijven.


Hou er ook rekening mee dat een reeds defecte schijf zeer snel verder kan degraderen tijdens het recoveryproces. Aangezien wij geen sluitende garantie kunnen geven op een zo volledig mogelijke recovery raden wij wel aan om voor belangrijke (bedijfs)kritische informatie die niet meer op een andere manier kan verkregen worden meteen voor een derde of vierdelijns datarecovery te kiezen als het belang van die data een dergelijke investering verantwoordt.3: Derdelijns en vierdelijns datarecovery door een externe gespecialiseerde firma


Voor derde en vierdelijns datarecovery wordt een gespecialiseerde externe firma ingeschakeld die zich heeft gespecialiseerd in het recupereren van data van defecte harde schijven en memory cards.

Uw harde schijf wordt dan in een cleanroom gedemonteerd en de losse silicium schijven worden in een toestel geplaatst om op die manier de data te recupereren. Het spreekt vanzelf dat dit aan de prijzige kant is...