Computers De Zeshoek
Regio Brugge - Wetteren

Welkom op de website van Computers De Zeshoek!

 

 

Computers De Zeshoek heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in herstellingen en verkoop met levering en installatie bij u thuis van desktops en laptops.


Herstellingen gebeuren in ons goed uitgerust atelier, via onze hulp op afstand software of bij u thuis of op de zaak. Kijk gerust even rond op onze site of neem vrijblijvend contact op voor meer info!


Vaak komen mensen thuis met een laptop of desktop van een grootwarenhuis en weten niet waar beginnen. Computers De Zeshoek biedt u de mogelijkheid aan om uw toestel aan te kopen met een gebruiksklare installatie. Uw toestel wordt in het atelier voorgeinstalleerd, geupdated en andere noodzakelijke software wordt geinstalleerd. Uw toestel wordt thuis geleverd en geinstalleerd naar wens: wifi, email instellen, printer installeren, documenten overzetten (meestal in atelier), een praktisch woordje uitleg over de functies van uw nieuw toestel, ...

Voor meer info kan u ons altijd vrijblijvend contacteren.=================>   Snel naar de juiste pagina:


 

  Hulp op afstand: meer info  Hulp op afstand: programma downloaden

 

Meer info: Gebruiksklare installatie   Webshop*   Contacteer ons hier*: wij volgen niet alle produkten vermeld in de folderNieuws en tips:De laatste tijd horen we in de media over een toename van besmettingen met geavanceerde versies van een crypto-virus of ransomware, dit virus versleutelt uw bestanden zodat u ze niet meer kan openen en probeert u dan geld af te troggelen. U bent dan quasi altijd uw bestanden kwijt, ook al zou u betalen (wat we ten stelligste afraden!).

Ransomware (wat je zou kunnen vertalen als "gijzelvirus") is dus een bedreiging waar je serieus rekening mee moet houden en die steeds meer voorkomt!


Merk je een besmetting met ransomware zet onmiddelijk de pc of laptop af door de startknop ingedrukt te houden gedurende 5 seconden. Bij een vaste pc kan u ook de stekker uit het stopcontact trekken. Het versleutelen van al je bestanden duurt even en zo kan je misschien nog een deel redden. Start de pc niet meer op maar contacteer ons om uw bestanden te proberen recupereren.


 

Hoe kan je je hiertegen zoveel mogelijk beschermen voor het te laat is?


- gebruik een degelijke antivirus en zorg dat windows up to date is (bij windows 10 gebeurt dit automatisch), de kans op besmetting is dan kleiner.


- Neem geregeld (minstens elke maand of zelfs wekelijks indien nodig) een backup: copieŽer al je documenten/foto's/muziek/...  naar een externe harddisk en koppel die nadien dan af en leg hem terug in de kast. Neem om de 3 maand een "image" van uw harddisk. Heel BELANGRIJK: kijk geregeld uw backups na om te controleren dat ze correct gebeurd zijn en er niks overgeslagen is. Zo heeft u nog een kopie van uw bestanden bij besmetting. 

Tip: bewaar de SD-kaarten uit uw fototoestel ipv ze te wissen en opnieuw te gebruiken. Kost niet veel en zo hebt u een backup van uw foto's.


- let op bij emails: vaak komt ransomware binnen via email, en vaak nog via een word document. Open alleen mails en bijlages van mensen die u kent en waarvan u dergelijke mails kan verwachten.


- Let op met "gratis" software: gratis bestaat niet, helaas. Met uitzondering van openbron software (bvb libre office) die door vrijwilligers wordt ontwikkeld betaalt u meestal op een andere manier: via reclame, persoonlijke informatie die u ontfutselt wordt, andere ongevraagde programma's die mee geÔnstalleerd worden en u gedurig lastig vallen, enz... En natuurlijk kunnen deze programma's vaak ook virussen of malware bevatten.


- Hoe ouder uw windowsversie hoe meer risico: gebruikt u nog xp of vista bekijk dan of je kan upgraden naar een jongere windowsversie. Ben je vlot met de pc en loop je niet weg van een uitdaging kan je misschien linux overwegen (linux mint is nu vrijwel de populairste), linux is veel minder vatbaar voor virussen.


- Gebruik uw gezond verstand: als er iets gebeurt dat niet normaal aanvoelt wees dan extra voorzichtig.


Voor meer info kan u ons gerust contacteren, bent u het slachtoffer van cybercriminaliteit doe dan altijd aangifte bij de politie, al was het maar voor de statistieken.

Meer info over veilig online vindt u hier:

Facebook, twitter, msn, skype, ...  we zijn steeds meer aanwezig op het internet en geven soms te argeloos informatie vrij. Onderstaand leuk filmke toont wat er kan gebeuren:  Klik hier